Επιστροφή Σακελλαρίδη στα μνημόνια μέσω της Νέας Αριστεράς

Η επιστροφή ενεργό πολιτική του  Γαβριήλ Σακελλαρίδη, είναι γεγονός μόνο που αυτή τη φορά η επιστροφή του δεν συνδέεται μα τον ΣΥΡΙΖΑ αλλά με τη Νέα Αριστερά. Φαίνεται ότι ο κ. Σακελλαρίδης δεν έχει πλέον «πρόβλημα» με τις μνημονιακές πολιτικές που εφάρμοσε ο ΣΥΡΙΖΑ, λόγος για τον οποίο αποχώρησε από το κόμμα Τσίπρα αλλά αποφάσισε να στηρίξει νέα Αριστερά η οποία τις υπερασπίζεται με πάθος.

Ο, Αλέξης Χαρίτσης, πρόεδρος της Κοινοβουλευτικής Ομάδας της Νέας Αριστεράς υποδέχτηκε το απόγευμα της Τετάρτης στα γραφεία της Κ.Ο. στη Βουλή τον Γαβριήλ Σακελλαρίδη.

Μετά την συνάντηση, ο Αλέξης Χαρίτσης δημοσίευσε μία φωτογραφία τους στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, γράφοντας: «Γαβριήλ, καλωσόρισες!».

Ο Αλέξης Χαρίτσης μετά την συνάντηση δήλωσε: Με μεγάλη χαρά καλωσορίζω στη Νέα Αριστερά τον φίλο και σύντροφο Γαβριήλ Σακελλαρίδη.

Είμαστε εδώ για να ανταποκριθούμε στην μεγάλη ευθύνη η Νέα Αριστερά να αποτελέσει την πειστική και αξιόπιστη εναλλακτική διέξοδο που έχει ανάγκη η ελληνική κοινωνία.

Τώρα είναι η ώρα της συνένωσης δυνάμεων. Τώρα είναι η ώρα της ενεργού συμμετοχής.

Όπως συμφωνήσαμε, ο Γαβριήλ μπαίνει στην πρώτη γραμμή, αναλαμβάνοντας τον κρίσιμο ρόλο του Υπεύθυνου Πολιτικού Σχεδιασμού της Νέας Αριστεράς.

Γαβριήλ, καλώς ήρθες!

Η δήλωση του Γαβριήλ Σακελλαρίδη

Ευχαριστώ τον Αλέξη Χαρίτση και όλους τους ανθρώπους της Νέας Αριστεράς για τη θερμή υποδοχή.

Νιώθω εξαιρετικά χαρούμενος που επιστρέφω στο πολιτικό μου σπίτι μετά από πολλά χρόνια απουσίας. Είναι κάτι που θεωρώ χρέος μου να το πράξω τώρα, την στιγμή που ο χώρος βρίσκεται συνολικά σε κρίση.

Στο πλαίσιο αυτό, θα ήθελα να καλέσω και εγώ από την πλευρά μου όλους και όλες που έχουν απογοητευτεί από την πολιτική, που έχουν αποτραβηχτεί, να ενώσουν τις δυνάμεις τους μαζί μας.

Το ίδιο και όσους και όσες παρακολουθούν με ανησυχία, από την μια, την κυριαρχία της κυβέρνησης και με απογοήτευση, από την άλλη, την απαξίωση της Αριστεράς.

Η Νέα Αριστερά θέλει και μπορεί να σηκώσει το βάρος που αναλογεί σε μια ολόκληρη παράταξη, και αυτό θα κάνουμε. Να δώσουμε απαντήσεις στα σοβαρά προβλήματα που αντιμετωπίζει η ελληνική κοινωνία, να προσφέρουμε λύσεις, να ανοίξουμε νέους δρόμους. Με σοβαρότητα, ειλικρίνεια και αξιοπιστία.

Σας ευχαριστώ πολύ.

Σύμφωνα με όλες τις ενδείξεις ο Γαβριήλ Σακελλαρίδης αναλαμβάνει την ευθύνη του Πολιτικού Σχεδιασμού της Νέας Αριστεράς, ενώ θα είναι και υποψήφιος ευρωβουλευτής στις εκλογές του Ιουνίου.