Αντιδράσεις προκαλεί η δήλωση Γεωργιάδη για τιμοκατάλογο στα χειρουργεία

Σφοδρές αντιδράσεις προκαλούν οι δηλώσεις Γεωργιάδη για τον καθορισμό τιμοκαταλόγου για τα ιδιωτικά απογευματινά ιατρεία στα Νοσοκομεία. Σύμφωνα με τον κ Γεωργιάδη οι επεμβάσεις αυτές αναμένεται να ξεκινήσουν στις αρχές Μαρτίου, θα χρεώνονται ανάλογα με το πόσο σοβαρές είναι, ενώ οι ασθενείς θα πληρώνουν:

Για πολύ μικρή επέμβαση 300 ευρώ, για μικρή 500 ευρώ, για μεσαία 900 ευρώ, για μεγάλη 1.200 ευρώ, για βαριά 1.600 ευρώ και για εξαιρετικά βαριά 2.000 ευρώ.

Σχετική ανακοίνωση για το θέμα εξέδωσε η Λαϊκή Ενότητα Ανυπότακτη Αριστερά στην οποία τονίζει ανάμεσα στα άλλα ότι οι προκλητικές δηλώσεις του υπουργού Υγείας αποτελούν τομή στην διαδικασία υποβάθμισης και κατάργησης του βασικού κοινωνικού δικαιώματος, που είναι η δημόσια και δωρεάν υγεία.

Λαϊκή Ενότητα Ανυπότακτη Αριστερά: Δηλώσεις του Άδωνι Γεωργιάδη για ταρίφα στα χειρουργεία των δημοσίων νοσοκομείων. Ντρέπεται και η ντροπή.

Οι νέες δηλώσεις του υπουργού Υγείας Γεωργιάδη για καθορισμό τιμής στα απογευματινά χειρουργεία , στα οποία θα εξυπηρετούνται μόνο πολίτες, που μπορούν να καταβάλουν το συγκεκριμένο ποσόν, σε αντίθεση με τους υπόλοιπους, που θα πρέπει να αναμένουν αν και όποτε υπάρξει δυνατότητα σε πρωϊνά χειρουργεία, αποτελούν μνημείο πρόκλησης και κοινωνικής αναλγησίας.
-Ανατρέπουν πλήρως την υποχρέωση του κράτους για δημόσια και δωρεάν υγεία.
-Αποκλείουν από τα χειρουργεία και τις ιατρικές υπηρεσίες ανθρώπους των λαϊκών στρωμμάτων, που δεν έχουν να πληρώσουν, αφού οι ελλείψεις των νοσοκομείων σε ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό δεν επιτρέπουν την λειτουργία των χειρουργείων στις σημερινές συνθήκες, πολύ περισσότερο σε δύο βάρδιες. Το αποτέλεσμα θα είναι τα χειρουργεία να γίνονται μόνο με αμοιβή.!
Οι προκλητικές δηλώσεις του υπουργού Υγείας αποτελούν τομή στην διαδικασία υποβάθμισης και κατάργησης του βασικού κοινωνικού δικαιώματος, που είναι η δημόσια και δωρεάν υγεία.
Απέναντι σε αυτήν την ολομέτωπη επίθεση της κυβέρνησης  η αντίσταση είναι η μόνη απάντηση.
Η διάλυση της δημόσιας υγείας  δεν πρέπει να περάσει.