ΜΑΧΗ Χαιρετίζουμε τον αγώνα των εργαζομένων στα τηλεφωνικά κέντρα

Εδώ και μερικές μέρες, ο αγώνας που δίνουν οι εργαζόμενοι/ες στα τηλεφωνικά κέντρα μας γεμίζουν με χαρά και αισιοδοξία. Με αφορμή την πρωτοβουλία Τυνήσιων εργαζόμενων στην Teleperformance και την συγκέντρωση περισσότερων από 400 υπογραφών και μια σειρά πρωτοβουλιών των εργαζομένων σε όλα τα μεγάλα τηλεφωνικά της χώρας φτάσαμε στις 08/02 στην μαζική απεργία στα 4 μεγάλα call-centers(Teleperfomance, TTEC, Foundever, WebHelp) από το κλαδικό σωματείο των Τηλεπικοινωνιών το ΣΕΤΗΠ.

Εκατοντάδες εργαζόμενοι/ες απεργώντας και παραλύοντας για μια μέρα την λειτουργία των εταιρειών έβαλαν στην θέση της την εργοδοσία απαιτώντας μεταξύ άλλων:

 • Συμβάσεις αορίστου χρόνου για όλους τους εργαζόμενους. Να σταματήσει η ενοικίαση εργασίας.
 •  5 ημέρες-7 ώρες την ημέρα-35 ώρες την εβδομάδα.
 • 20 % Αύξηση στο μηνιαίο μισθό για όλους τους εργαζόμενους άμεσα.
 • Αυτόματη αναπροσαρμογή μισθών με βάση τον δείκτη αύξησης στα είδη βασικής κατανάλωσης.
 • Ανθυγιεινό επίδομα ακουστικού 15%
 • Επίδομα ξένης γλώσσας 10% για κάθε γλώσσα με αναγνώριση των πτυχίων όλων των γλωσσών που κατέχει ο εργαζόμενος, συμπεριλαμβανομένης και τις μητρικής, σε περίπτωση που είναι διαφορετική της Ελληνικής.
 • Βίζα εργασίας για όλους τους συναδέλφους εκτός ΕΕ. Άμεση κατάργηση της επαίσχυντης βίζας “ειδικού σκοπού”.
 • Διάλειμμα μιας ώρας βάση του προβλεπόμενου κανονισμού για εργασία με οθόνες.
 • Έγκαιρη ενημέρωση πριν από οποιαδήποτε μετακίνηση από το ένα έργο στο άλλο.
 • Πλήρης πληρωμή των εξόδων εργασίας από το σπίτι (ίντερνετ, ρεύμα, θέρμανση ή ψύξη και εξοπλισμού γραφείου, ενδεικτικά υπολογιστής, γραφείο, ανατομική καρέκλα, υποπόδιο, ακουστικά). Αποσύνδεση από όλα τα συστήματα με την λήξη του ωραρίου.
 • Προστασία νεαρών μητέρων και ατόμων με προβλήματα υγείας

Οι συνάδελφοι/ισσες αψηφώντας το συνεχόμενο κλίμα τρομοκρατίας από τις διοικήσεις των εταιρειών και τα τσιράκια τους, πήραν την  κατάσταση στα χέρια τους και οργανώνουν τη πάλη τους.  Εργαζόμενοι από διαφορετικές χώρες, με διαφορετικές γλώσσες ενώθηκαν σε ένα πραγματικά ζωντανό ποτάμι διεκδικώντας το αυτονόητο που πρέπει όλη η εργατική τάξη να φωνάξει αυτή τη στιγμή: Να βγούμε στους δρόμους, γιατί μόνο έτσι μπορούμε να βελτιώσουμε τους όρους δουλειάς μας, τις αμοιβές μας, να κερδίσουμε με αγώνα, ένα κομμάτι από την αξιοπρέπεια μας, που αφήνουμε στην είσοδο της εταιρείας κάθε πρωί!

Ο αγώνας όμως δεν σταματάει εδώ! Την Δευτέρα 19/02 μετά από μαζικές συνελεύσεις στους χώρους δουλειάς οι εργαζόμενοι στις 4 εταιρείες θα προχωρήσουν σε νέα απεργία που καλείται από το ΣΕΤΗΠ, παρασύροντας και τους εργαζόμενους στην Cosmote eValue στις απεργιακές κινητοποιήσεις.

Ως Ανεξάρτητη Ενωτική Ταξική Κίνηση ΜΑΧΗ, χαιρετίζουμε τους χιλιάδες εργαζόμενους που απήργησαν παρά τους εκβιασμούς και την ίδρυση του επιχειρησιακού σωματείου στην Teleperformance. Στεκόμαστε ολόψυχα στο πλευρό τους δίνοντας και με τις δικές μας δυνάμεις στον κλάδο των τηλεπικοινωνιών την μάχη για την επιτυχία της απεργίας μέχρι την τελική δικαίωση των αιτημάτων!

Όλοι και όλες στην απεργία της 19ης Φεβρουαρίου, και στη συγκέντρωση στο υπουργείο Εργασίας στις 12.00