ΣΥΡΙΖΑ Με νέα συνεδρίαση την ΠΓ επιχειρείται να εκτονωθεί η εσωκομματική κρίση

Νέα συνεδρίαση της ΠΓ του ΣΥΡΙΖΑ αύριο Τρίτη αποφασίστηκε στην σημερινή συνεδρίαση του οργάνου μετά την κρίση που εκδηλώθηκε εξαιτίας του Ερωτηματολογίου που κατέθεσε ο Σ. Κασελάκης. Την σύγκλησης του οργάνου είχαν προηγηθεί αιτήματα για συνεδρίαση της ΠΓ από κεντρικά στελέχη του κόμματος όπως η Ο. Γεροβασίλη, ο Γ Ραγκούσης ο Α. Φλαμπουράρης κ.α.

Μάλιστα δημοσιογραφικές πηγές ανέφεραν ότι στελέχη θα θέσουν ζήτημα  ηγεσίας ενώ ζητούν παράλληλα σύγκληση της Κεντρικής Επιτροπής του ΣΥΡΙΖΑ.

Λίγο πριν τη συνεδρίαση της Πολιτικής Γραμματείας, ο πρόεδρος του κόμματος, Στέφανος Κασσελάκης, ο οποίος βρίσκεται στο Λονδίνο, ενημέρωσε μέσω επιστολής προς τα μέλη του οργάνου, ότι δεν θα συμμετάσχει  λόγω φόρτου προγράμματος, καλώντας μάλιστα να «σταματήσουν να κυνηγούν χίμαιρες, να τροφοδοτούν σενάρια συνωμοσιολογίας».

Μετά το τέλος της σημερινής συνεδρίασης της ΠΓ παρότι η συνεδρίαση δεν ολοκληρώθηκε εκδόθηκε ένα μακροσκελές κείμενο που ουσιαστικά δεν μιλά για την ταμπακέρα.

Φαίνεται ότι τα προβλήματα στον ΣΥΡΙΖΑ συνεχίζονται και σχετίζονται με την προσπάθεια ελέγχου του κόμματος από τον κ. Κασελάκη αλλά και τις κινήσεις που γίνονται για ανακατατάξεις στον κεντρώο χώρο