Διεθνής συνάντηση στην Αβάνα των αριστερών θεωρητικών εκδόσεων

Η δεύτερη Διεθνής Συνάντηση Θεωρητικών Δημοσιεύσεων των Αριστερών Κομμάτων και Κινημάτων ολοκληρώθηκε την Τετάρτη στην Αβάνα της Κούβας με τη δέσμευση να εργαστούν από κοινού για την αντιμετώπιση της επίθεσης των δεξιών μέσων ενημέρωσης.

Η συνάντηση των αντιπροσώπων από 37 χώρες συμφώνησε ένα σχέδιο για τη συμμετοχή στη μάχη των ιδεών και για την ανάπτυξη ενός δικτύου που προωθεί την ποικιλομορφία των ψηφιακών και φυσικών εκδόσεων.

Ο Ενρίκε Ουμπιέτα Γκόμεζ, διευθυντής του περιοδικού Cuba Socialista και συντονιστής της εκδήλωσης, είπε στην τελευταία του ομιλία ότι ήταν σημαντικό να αντιμετωπίσουμε την «πολιτιστική αποικιοκρατία» και να αντιμετωπίσουμε τις προκλήσεις «που αντιμετωπίζει η αριστερή νεολαία σε περιόδους νεοφασισμού. .»

Ο κ. Ubieta είπε ότι το κάλεσμα από τη συνάντηση ήταν για «ενότητα απέναντι στα μεγάλα παγκόσμια προβλήματα, για την ενότητα των καταπιεσμένων, η οποία ενισχύεται από την ποικιλομορφία και τον πλουραλισμό των αριστερών κινημάτων και τη συμμετοχή και την κριτική για να βρεθούν οι απαραίτητοι δρόμοι».

Η συνάντηση εντόπισε την ανάγκη υπεράσπισης της επαναστατικής θεωρίας, μέσω συντονισμένης και μόνιμης δράσης.

Οι αντιπρόσωποι συμφώνησαν επίσης μια δήλωση υποστήριξης προς τον λαό της Παλαιστίνης ενόψει της «γενοκτονικής επίθεσης» που πραγματοποιείται από την ισραηλινή κυβέρνηση.

Το μέλος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου Manu Pineda είπε στη συνάντηση ότι το Ισραήλ διέπραξε «όλα τα εγκλήματα πολέμου με τη χορηγία των Ηνωμένων Πολιτειών».

πηγή Morning Star Gramma