Από την τσέπη των πολιτών και οι χειρουργικές επεμβάσεις;

Σε μια σειρά νοσοκομεία δημιουργούνται τεράστια προβλήματα εξαιτίας της έλλειψης ιατρικού , νοσηλευτικού και παραϊατρικού προσωπικού στη λειτουργία των τακτικών χειρουργείων. Χαρακτηριστικά παραδείγματα μόνο το τελευταίο χρονικό διάστημα τα προβλήματα που εμφανίστηκαν στο Αγ. Κυριακού, την Κοζάνη και τον Αγ. Νικόλαο.

Δεν μπορούμε να μην σχολιάσουμε το γεγονός ότι την ώρα που τα χειρουργεία πολλών νοσοκομείων είναι υπό κατάρρευση, λόγω έλλειψης προσωπικού, την ίδια στιγμή ο καημός του κ. Γεωργιάδη είναι πως θα ανοίξουν τα ιδιωτικά απογευματινά ιατρεία στα Δημόσια Νοσοκομεία στα οποία θα τα πληρώνουν οι ασθενείς. Μάλιστα προκλητικά δηλώνει ότι προκειμένου να μην πληρώνουν φακελάκι σε επίορκους γιατρούς οι πολίτες ας πληρώνουν νόμιμα στα ιδιωτικά χειρουργεία στα νοσοκομεία που σκοπεύει να αναπτύξει από την 1 Μαρτίου.

Προφανώς για την κυβέρνηση λεφτά για προσλήψεις προσωπικού δεν υπάρχουν, αντίθετα όμως η ίδια θεωρεί ότι τα λαϊκά στρώματα έχουν “πλουτίσει” για να πληρώνουν ακριβά για την υγεία τους. Όσο για την πάταξη της διαφθοράς που συνεχώς της επικαλείται η κυβέρνηση η δήλωση του υπουργού για “νόμιμο” φακελάκι δείχνει καθαρά ποια είναι πραγματικά η πολιτική της στην αντιμετώπιση τέτοιων φαινομένων.