Κατεβαίνουν με τρακτέρ την Τρίτη στην Αθήνα οι αγρότες – Όχι από Χρυσοχοΐδη

Αντίθετος με την κάθοδο των τρακτέρ στην Αθήνα ο Χρυσοχοΐδης

Ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη Μιχάλης Χρυσοχοΐδης συναντήθηκε σήμερα Παρασκευή με αγρότες στο υπουργείο Μακεδονίας – Θράκης προκειμένου να συζητηθούν ζητήματα που έχουν να κάνουν με την πορεία των τρακτέρ προς την Αθήνα, την Τρίτη το βράδυ, όπως αποφασίστηκε στην πανελλαδική σύσκεψη της επιτροπής των μπλόκων στη Νίκαια της Λάρισας.

Ο κ. Χρυσοχοΐδης δήλωσε αντίθετος με την κάθοδο αγροτών με τρακτέρ στην Αθήνα, ενώ συναίνεσε σε κάθοδο με ΙΧ και λεωφορεία. Ωστόσο, οι αγρότες επιμένουν να κατέβουν με τρακτέρ.

Συλλαλητήριο στην Αθήνα με τρακτέρ αποφάσισαν οι αγρότες

Συλλαλητήριο στην Αθήνα την Τρίτη 20 Φεβρουαρίου και με τρακτέρ έχει αποφασιστεί στην σύσκεψη των εκπροσώπων των μπλόκων των αγροτών που πραγματοποιήθηκε τις προηγούμενες μέρες στη Νίκαια, με την 15μελη επιτροπή να στέλνει το μήνυμα της κλιμάκωση του αγώνα μέχρι να ικανοποιηθούν τα αιτήματά τους.

Η απόφαση αυτή πάρθηκε παρά το γεγονός ότι υπήρξε η συνάντηση την περασμένη Τρίτη με τον Κυριάκο Μητσοτάκη στο Μέγαρο Μαξίμου και τα μέτρα που εξήγγειλε η κυβέρνηση.

Για την ίδια μέρα αποφασίστηκε τα μπλόκα να πραγματοποιήσουν συμβολικούς αποκλεισμούς λιμανιών και τελωνείων, ενώ μέχρι εκεί την ημέρα θα συνεχιστεί η πολύμορφη δράση των αγροτών σε διάφορα κομβικά σημεία της χώρας.

«Το ότι μαζευόμαστε εδώ εκπρόσωποι από 50 μπλόκα δείχνει τη θέλησή μας να είμαστε ενωμένοι απ’ όλη την Ελλάδα αλλά και να συνεχίσουμε την κλιμάκωση του αγώνα για τα δίκαια αιτήματά μας. Αν τα προβλήματα είχαν λυθεί δεν θα χρειαζόταν αυτή η νέα συνάντηση. Πρέπει να δούμε πώς θα πιέσουμε την κυβέρνηση για να δώσει οριστικές λύσεις», επισήμανε εισηγητικά στην σύσκεψη ο εκπρόσωπος, Κώστας Τζέλλας, από το μπλόκο της Ε65.