Συνεχίζονται τα προβλήματα με την έλλειψη αναισθησιολόγων στο Νοσοκομείο Κοζάνης

Ευρεία σύσκεψη με τη συμμετοχή του διοικητή του Νοσοκομείου Κοζάνης, του αντιπεριφερειάρχη Υγείας και γιατρών για το θέμα της αναστολής όλων των τακτικών χειρουργείων στο Μαμάτσειο νοσοκομείο, λόγω της έλλειψης αναισθησιολόγων, οργάνωσε χθες ο Ιατρικός Σύλλογος Κοζάνης.

Από την 1η Φεβρουαρίου που το νοσοκομείο Κοζάνης διαθέτει μόνο δύο αναισθησιολόγους, δεν πραγματοποιείται κανένα προγραμματισμένο τακτικό χειρουργείο σε περιστατικά του χειρουργικού αλλά και άλλων τομέων (ΩΡΛ, οφθαλμολογικά, ορθοπεδικά και γυναικολογικά περιστατικά). Όπως εξήγησε, μιλώντας στο ΑΠΕ-ΜΠΕ, ο πρόεδρος της Ένωσης Ιατρών και Κέντρων Υγείας Δυτ. Μακεδονίας Τριαντάφυλλος Τριανταφυλλίδης, θα έπρεπε έως σήμερα (15 Φεβρουαρίου) «να έχουν πραγματοποιηθεί τουλάχιστον 30 τακτικά χειρουργεία σε περιστατικά του χειρουργικού τομέα, γεγονός που δεν συμβαίνει εξαιτίας της έλλειψης αναισθησιολόγων».

Σύμφωνα με πληροφορίες του Αθηναϊκού πρακτορείου η λύση που επιχειρείται να δοθεί είναι  «η συνεργασία ενός ιδιώτη αναισθησιολόγου από την Κοζάνη, που προσφέρει ήδη υπηρεσίες στο δημόσιο νοσοκομείο της Βέροιας και στην εσωτερική μεταφορά, για δέκα ημέρες τον μήνα, ενός αναισθησιολόγου από τους τρεις που διαθέτει το νοσοκομείο Γρεβενών».

Μιλάμε λοιπόν για “λύσεις” που δεν αντιμετωπίζουν το πρόβλημα αφού η κυβέρνηση επιμένει να μην αντιμετωπίζει τις αιτίες που δεν επιτρέπουν την στελέχωση των νοσοκομείων με μόνιμο προσωπικό.