Κοροϊδία τα κυβερνητικά μέτρα για την αντιμετώπιση της ακρίβειας

Μέτρα κοροϊδία αποτελούν οι ανακοινώσεις της Κυβέρνησης που δήθεν έρχονται για την ανακούφιση του λαού από την ακρίβεια. Το πιο χαρακτηριστικό παράδειγμα είναι η ανακοίνωση που προβλέπει 0,20 λεπτά του ευρώ επιδότηση για 60 λίτρα βενζίνης!

Παρά την προσπάθεια η κυβέρνηση με επικοινωνιακά πυροτεχνήματα που εκτόξευσε τις προηγούμενες μέρες  οι σημερνές ανακοινώσεις της την διαψεύδουν. Όπως η ίδια διαλαλεί  τα μέτρα αυτά εντάσσονται μέσα στα στενά δημοσιονομικά πλαίσια που έχει συμφωνήσει με την ΕΕ προκειμένου να διασφαλιστούν τα κέρδη των επιχειρήσεων. Οι σημερινές ανακοινώσεις δεν αντιμετωπίζουν τις πραγματικές αιτίες των ανατιμήσεων, δηλαδή την πολιτική απελευθέρωσης της Ενέργειας, το τζογάρισμα των τιμών της ενέργειας που στρώνουν το έδαφος για κερδοσκοπικά παιχνίδια.

Τα μέτρα που ανακοίνωσε ο υπουργός Οικονομικών Χρήστος Σταϊκούρας. 

Καύσιμα – Ενέργεια:

– Για 60 λίτρα βενζίνης το μήνα η επιδότηση είναι 0,22 λεπτά του ευρώ στο λίτρο καυσίμου και στα 0,27 για τους νησιώτες.

Πρακτικά αυτό σημαίνει ότι με 2 ευρώ το λίτρο η αμόλυβδη βενζίνη το κόστος για 60 λίτρα είναι 120 ευρώ, η επιδότηση της κυβέρνησης είναι μόλις 13 ευρώ, περίπου 0.40 λεπτά τη μέρα. Επιπλέον η κυβέρνηση αρνείται να καταργήσει την έμμεση φορολογία στα καύσιμα για να πάρει ανάσα ο λαός.

– Για το πετρέλαιο κίνησης η επιδότηση για τον Απρίλιο θα είναι στην πηγή και η κυβέρνηση εκτιμά ότι η τελική τιμή θα είναι μειωμένη κατά 15 λεπτά το λίτρο. Ανακοινώθηκε ότι θα δοθούν 200 ευρώ επιδότηση στα ταξί.

Οι δικαιούχοι είναι νοικοκυριά με ετήσιο εισόδημα έως 30.000 ευρώ.

Θα εκδοθεί μια ηλεκτρονική κάρτα για τον Απρίλιο για κατανάλωση τριών μηνών για φυσικά πρόσωπα και ελεύθερους επαγγελματίες και θα χρησιμοποιείται στα πρατήρια καυσίμων. Όσοι δεν την ενεργοποιήσουν θα καταβληθούν τα ποσά σε τραπεζικό λογαριασμό.Η επιδότηση για τους τρεις μήνες θα είναι 40 ευρώ, εκτιμά η κυβέρνηση.

– Συνεχίζεται η επιδότηση του ηλεκτρικού ρεύματος και φυσικού αερίου και για νοικοκυριά και επιχειρήσεις. Η επιδότηση για έως 300 κιλοβατώρες ρεύματος θα είναι 210 ευρώ.

Ενόψει Πάσχα:

– Θα δοθούν 200 ευρώ σε χαμηλοσυνταξιούχους, ανασφάλιστους υπερήλικες και ανθρώπους με αναπηρία.

– 1,5 δόση του επιδόματος παιδιού τον Απρίλιο.

– Δύο δόσεις στους δικαιούχους του ελάχιστου εγγυημένου εισοδήματος

– Χορηγείται διπλή δόση στους δικαιούχους του ελάχιστου εγγυημένου εισοδήματος.

Επιστρεπτέα προκαταβολή: 

Αυξάνονται σε 96 από 60 οι δόσεις για την αποπληρωμή των «επιστρεπτέων προκαταβολών». Παραμένουν οι μειώσεις για την επιστροφή των ποσών των κρατικών δανείων, όπως η έκπτωση 15% για την εφάπαξ αποπληρωμή.

Η ανακοίνωση αυτή επιβεβαιώνει την μεγάλη αδυναμία αυτοαπαχολούμενων και επαγγελματιών να ανταπεξέλθουν στα θηλιά των δανειακών υποχρεώσεων.